Pdf

Javna razsvetljava

Poslal Darinka Barle, darinka.barle@gmail.com

Povzetek

Vprašanje: Gospa ima dve opazki: 1. Stanovalci stanovanjskega bloka na Cankarjevi cesti 1 c in 1 b so brez ustrezne osvetlitve v nočnem času oz. v popolni temi. Še posebno v zimskem času, ker je teren lahko nevaren zaradi snega in poledice, zato bi bilo nujno urediti razsvetljavo in 2. Enak problem imajo stanovalci na Kidričevi cesti 11, 13, 15, ker med "blokom" in igriščem ni osvetlitve. Že večkrat se je zgodil napad na nemočne osebe s krajo s strani narkomanov in drugih nepridipravov, ki se zadržujejo v tem okolju.

Odgovor: 1. Na Cankarjevi ulici že obstaja javna razsvetljava, vendar so jo na željo stanovalcev, zaradi moteče svetlobe, zasenčili. Trenutno zadevo urejajo in se dogovarjajo s Habitom. 2. Parcela na Kidričevi 11, 13 in 15 je v lasti etažnih lastnikov. Predlagamo, da si sami na fasado namestijo manjše reflektorje in tako osvetlijo območje.

Podrobnosti

Objava

Gospa ima dve opazki: 1. Stanovalci stanovanjskega bloka na Cankarjevi cesti 1 c in 1 b so brez ustrezne osvetlitve v nočnem času oz. v popolni temi. Še posebno v zimskem času, ker je teren lahko nevaren zaradi snega in poledice, zato bi bilo nujno urediti razsvetljavo in 2. Enak problem imajo stanovalci na Kidričevi cesti 11, 13, 15, ker med "blokom" in igriščem ni osvetlitve. Že večkrat se je zgodil napad na nemočne osebe s krajo s strani narkomanov in drugih nepridipravov, ki se zadržujejo v tem okolju.

Odgovor
  1. Na Cankarjevi ulici že obstaja javna razsvetljava, vendar so jo na željo stanovalcev, zaradi moteče svetlobe, zasenčili. Trenutno zadevo urejajo in se dogovarjajo s Habitom.
  2. Parcela na Kidričevi 11, 13 in 15 je v lasti etažnih lastnikov. Predlagamo, da si sami na fasado namestijo manjše reflektorje in tako osvetlijo območje.

Poslano: 08. 2. 19