Pdf

Plahta na balkonu kvari izgled ulice

Poslal Jožef Korošec, jozefk24@gmail.com

Povzetek

Vprašanje: Eden od lastnikov stanovanj v bloku, katerega upravnik je Habit, ima na balkonu že več let izobešeno »plahto«, ki sega čez balkon in kvari izgled ulice. Zanima me, ali se da karkoli storiti, da bi moral ta stanovalec rjuho odstraniti?

Odgovor: V kolikor je lastnik stanovanja tudi lastnik balkona in le-ta ni v solastništvu vseh etažnih lastnikov, lahko etažni lastnik svoj balkon uporablja v svoje namene, skladno s sprejetim hišnim redom, pri sami uporabi stanovanja in balkona pa ne sme motiti sostanovalcev.

Podrobnosti

Objava

Eden od lastnikov stanovanj v bloku, katerega upravnik je Habit, ima na balkonu že več let izobešeno »plahto«, ki sega čez balkon in kvari izgled ulice. Zanima me, ali se da karkoli storiti, da bi moral ta stanovalec rjuho odstraniti?

Odgovor

V kolikor je lastnik stanovanja tudi lastnik balkona in le-ta ni v solastništvu vseh etažnih lastnikov, lahko etažni lastnik svoj balkon uporablja v svoje namene, skladno s sprejetim hišnim redom, pri sami uporabi stanovanja in balkona pa ne sme motiti sostanovalcev.

Poslano: 05. 3. 14