Pdf

Ukrepanje zoper neodgovornim lastnikom psov

Poslal Nepoznan Nepoznan

Povzetek

Vprašanje: Lastniki psov ne počistijo iztrebkov svojih psov na sprehodih po mestu. Zlasti na travnikih in v parkih to predstavlja problem, saj motijo ostale sprehajalce, v toplejših mesecih pa tudi posedanje na travi ob vonju in bližini iztrebkov za marsikoga ni prijetno.

Odgovor: Nadzor se upravlja, vendar ugotavljamo, da je povsem neučinkovit, saj občani, kadar vidijo uniformiranega redarja, za psom počistijo. Podali smo predlog za spremembo zakonodaje, ki bi dovoljevala, da bi lahko občinski redarji opravljali nadzor v civilu, kar za zdaj ni bilo mogoče. Redarstvo tudi predlaga, da se na zelenicah, ki so namenjene igri otrok, posebej označi prepoved sprehajanja psov, saj se s tudi v primeru ustreznega čiščenja za psi, ne zagotovi zadostne higiene.

Podrobnosti

Objava

Kljub ponekod nameščenim vrečkam in košem za pasje iztrebke, lastniki tega pogosto ne upoštevajo. Drugod po Evropi, npr. Avstriji, imajo za tovrtsne kršitelje učinkovit sistem sankcioniranja. Kako boste zagotovili zmanjšanje iztrebkov na travnikih, da se bomo lahko ostali občani nemoteno sprehajali in v toplejših mesecih tudi posedeli z otroki ali v dvoje?

Odgovor

Nadzor se upravlja, vendar ugotavljamo, da je povsem neučinkovit, saj občani, kadar vidijo uniformiranega redarja, za psom počistijo. Podali smo predlog za spremembo zakonodaje, ki bi dovoljevala, da bi lahko občinski redarji opravljali nadzor v civilu, kar za zdaj ni bilo mogoče. Redarstvo tudi predlaga, da se na zelenicah, ki so namenjene igri otrok, posebej označi prepoved sprehajanja psov, saj se s tudi v primeru ustreznega čiščenja za psi, ne zagotovi zadostne higiene.

Poslano: 03. 2. 14