Pdf

Primernost kolesarskih poti

Poslal Ne Vemo, ne@vemo.si

Povzetek

Vprašanje: Kolesarske poti so deloma že nekaj speljane, vendar če se pelješ po njih se kar naenkrat konča in ne veš kam naprej, ...

Odgovor: Res je, da se kolesarske površine nekje končajo, vendar je to zgolj zaradi tega, ker je bila gradnja novih kolesarskih stez predvidena s projekti, ki so imeli določeno območje obdelave.

Podrobnosti

Objava

Kolesarske poti so deloma že nekaj speljane, vendar če se pelješ po njih se kar naenkrat konča in ne veš kam naprej, ali na prometno cesto ali na pločnik. Npr. Kolesarska steza od Velenja do Velejapark centra: po cesti se nikakor ne moreš peljati, ker cesta ob robu visi in je pas za kolesarje preozek. Tako moraš hočeš ali nočeš na pločnik.

Odgovor

Viseča površina ob cesti (mulda) je namenjena odvodnjavanju ceste in zaradi svoje oblike ni primerna za vožnjo kolesarjev. Res je, da se kolesarske površine nekje končajo, vendar je to zgolj zaradi tega, ker je bila gradnja novih kolesarskih stez predvidena s projekti, ki so imeli določeno območje obdelave. Kjer se končajo »stare«, se bodo naprej gradile nove, kar MO Velenje že izvaja, imamo pa na žalost omejena finančna sredstva, zato takšnih delov ne moremo urediti naenkrat.

Poslano: 13. 10. 12