Pdf

Zagotavljanje prostih prehodov iz ceste 3 do OŠ Gorica

Poslal Ne Vemo, ne@vemo.si

Povzetek

Vprašanje: Zagotavljanje prostih prehodov iz ceste 3 do OŠ Gorica ...

Odgovor: Do sedaj so redarji samo dvakrat zaznali, da je bilo vozilo parkirano na prehodu za pešce. Redarji vsaj 3x dnevno pregledajo to lokacijo in ...

Podrobnosti

Objava

Od nekaj predlogov je ostal nerealiziran najbolj pereč predlog za zagotavljanje prostih prehodov iz ceste 3 do OŠ Gorica.

Odgovor

Zaradi velike problematike parkiranja na Gorici se tudi tukaj izvaja nadzor in ukrepa v primerih, ko je prehod zaparkiran s strani vozil. Do sedaj so redarji samo dvakrat zaznali, da je bilo vozilo parkirano na prehodu za pešce. Redarji vsaj 3x dnevno pregledajo to lokacijo in dosledno ukrepajo. Predlagamo, da v primeru, ko občan zazna takšno parkiranje, pokliče na številko redarstva 051 311 880 - v kolikor bo redar v Velenju, se bo odzval na klic in ustrezno ukrepal. Kar pa se tiče vozil, ki ovirajo hojo po pločniku od prehoda za pešce do šole, pa je bil opravljen ogled (prisoten Zajamšek, Sovinek, Tkalec, Glažer, Planinc) in smo bili enotnega mnenja, da imajo pešci vedno možnost uporabiti pot, ki vodi do šole vzporedno s pločnikom, zato ukrepanje zoper vozila, ki na pločnik »štrlijo« s parkirišča, ni življenjsko.

Poslano: 13. 10. 12