Pdf

Dovoz Trebuša

Poslal Simona Onuk, simona.onuk@gmail.com

Povzetek

Vprašanje: Zaprt dovoz Trebuša

Odgovor:

Podrobnosti

Objava

Pozdravljeni,

zanima me, čemu služi zaprtje enega uvoza/izvoza, ki je zagotovo omogočal lažjo pretočnost prometa, pri trgovskem centru Momax, Eurospin, ... ter še slabše, sedaj pri enem in edinem izvozu označena obvezna smer desno, da je ja zastoj proti Nakupovalnemu centru Velenjka še večji in smo se nenazadnje primorani voziti domov "okoli riti v žep".

Menim, da vsi vemo, kakšno je zdaj tam prometno stanje in da ni samo meni slabo, ko samo pomislim, da moram tja, kaj šele, ko res grem.

Dobesedno se s takšnimi nepremišljenimi ukrepi sili ljudi, da kršijo prometne predpise in tako spravljajo v nevarnost sebe kot druge.

Hvala na odgovoru in srčno upam, da se zadeva čimprej uredi, da bo sprejemljiva za mesto in takšno maso ljudi, ker trenutno ni.

S spoštovanjem;

Simona Onuk

Odgovor

Za objekt Trgovskega centra Trebuša je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, ki ne dovoljuje obstoječega dovoza. Uvoz smo zaradi tega in večje varnosti zaprli. Priključek na glavno cesto pri Policijski postaji ima status interventnega priključka v primeru gasilskih in policijskih intervencij, za to ga ni dovoljeno uporabljati. Po odprtju trgovskega centra je bil sporni uvoz sicer odprt zaradi dostave trgovskega centra, vendar se je v zadnjem času način dostave spremenil, na nevarno križišče pa so nas opozarjali tudi s policijske postaje.

Na zdaj edinem izvozu oz. priključku na glavno cesto je postavljen prometni znak »obvezna smer desno« zaradi preprečevanja izsiljevanja prednosti voznikov, ki se priključujejo na glavno cesto. V omenjenem križišču se nahaja tudi nesemaforiziran prehod za pešce, ki je prav tako dodatna konfliktna točka. Z obvezno vožnjo desno proti Velenjki, se znebimo vsaj dveh konfliktnih situacij, res pa je da podaljšamo čas vožnje. Še vedno pa je to bolj sprejemljivo kot pa poškodbe udeležencev v prometu.

V načrtih prometne študije Mestne občine Velenje je obstoječe križišče rešeno kot krožno križišče, vendar šele takrat, ko bo poslovna cona Trebuša v celoti zaživela.

Poslano: 07. 2. 20