Pdf

Parkirna mesta v PSO Gorica

Poslal Seniorski odbor v projektu "Velenje, starosti prijazno mesto"

Povzetek

Vprašanje: Kaj se je zgodilo s sprostitvijo parkirnih mest ob odprtju PSO Gorica? Ljudje še vedno ne parkirajo v garaži, kjer je okoli 600 parkirnih mest, ampak zunaj. Pešpoti so lepo urejene, ampak kaj, ko nekateri parkirajo tako, da je onemogočen mimohod osebam na invalidskih vozičkih.

Odgovor: Parkiranje na Gorici urejamo z uvajanjem modrih con D. Stanovalce pozivamo, da koristijo novo garažno hišo, v kateri je na voljo 660 novih parkirnih mest. 440 parkirnih mest v 2. in 3. etaži je v celoti namenjenih za prebivalce Krajevne skupnosti Gorica in njihove obiskovalce. Do konca leta je parkiranje v tej garažni hiši na voljo brezplačno. Z novim letom bodo občanke in občani za parkiranje v garažni hiši na Gorici lahko kupili letne ali mesečne karte. Kot novost bodo na voljo tudi zlate parkirne karte, s katero bo lahko imetnik parkiral v vseh modrih conah in garažnih hišah v mestu Velenje. Z novim letom bodo vsi stanovalci v coni D upravičeni do dveh abonmajev za parkiranje (enako kot stanovalci ostalih modrih con v občini), cena prvega abonmaja bo 8 evrov, drugega pa 30 evrov. Stanovalci morajo imeti abonmaje nameščene tako, da bodo v celoti vidni skozi sprednje vetrobransko steklo. Ostali bodo za parkiranje v modri coni D morali s plačilom na parkomatu odšteti 40 centov. Brezplačno bo možno parkirati za dve uri med tednom, ob vikendih pa za 4 ure.

Podrobnosti

Objava

Kaj se je zgodilo s sprostitvijo parkirnih mest ob odprtju PSO Gorica? Ljudje še vedno ne parkirajo v garaži, kjer je okoli 600 parkirnih mest, ampak zunaj. Pešpoti so lepo urejene, ampak kaj, ko nekateri parkirajo tako, da je onemogočen mimohod osebam na invalidskih vozičkih.

Odgovor

Parkiranje na Gorici urejamo z uvajanjem modrih con D. Stanovalce pozivamo, da koristijo novo garažno hišo, v kateri je na voljo 660 novih parkirnih mest. 440 parkirnih mest v 2. in 3. etaži je v celoti namenjenih za prebivalce Krajevne skupnosti Gorica in njihove obiskovalce. Do konca leta je parkiranje v tej garažni hiši na voljo brezplačno. Z novim letom bodo občanke in občani za parkiranje v garažni hiši na Gorici lahko kupili letne ali mesečne karte. Kot novost bodo na voljo tudi zlate parkirne karte, s katero bo lahko imetnik parkiral v vseh modrih conah in garažnih hišah v mestu Velenje.

Z novim letom bodo vsi stanovalci v coni D upravičeni do dveh abonmajev za parkiranje (enako kot stanovalci ostalih modrih con v občini), cena prvega abonmaja bo 8 evrov, drugega pa 30 evrov. Stanovalci morajo imeti abonmaje nameščene tako, da bodo v celoti vidni skozi sprednje vetrobransko steklo.

Ostali bodo za parkiranje v modri coni D morali s plačilom na parkomatu odšteti 40 centov. Brezplačno bo možno parkirati za dve uri med tednom, ob vikendih pa za 4 ure.

Poslano: 26. 10. 15