Pdf

Nepretočnost prometa in dodaten semafor

Poslal Vitoslava Ostruh

Povzetek

Vprašanje: Ob Tomšičevi cesti me moti gostota (frekvenca) prometa, oziroma nepretočnost prometa na križišču pri Šumiju proti Jagru. Če se pelješ naravnost proti Jagru, sveti zelena luč 20 sekund. V tem času v križišču zavijejo levo 3 osebna vozila proti TUŠ-u, če so 4, je eno vozilo peljalo čez rdečo luč. Ob konicah je kolona vozil od semaforja do A banke, pa še dlje (glej fotografijo). Pogrešam rumeno oz. oranžno luč na semaforju za zavijanje levo proti TUŠ-u.

Odgovor: Zadeva je trenutno takšna zaradi zapore Jenkove ceste. V kratkem bomo zamenjali semaforske naprave v križišču (dodali tudi rumeno luč za levo zavijanje) in tudi podaljšali zelene intervale na Tomšičevi in Cesti Simona Blatnika.

Podrobnosti

Objava

Pozdravljeni,

stanujem ob Tomšičevi cesti in me moti gostota (frekvenca) prometa = nepretočnost prometa na križišču pri Šumiju proti Jagru.

Če se pelješ naravnost proti Jagru, sveti zelena luč 20 sekund.

V tem času v križišču zavijejo levo 3 osebna vozila proti TUŠ-u, če so 4, je eno vozilo peljalo čez rdečo luč.

Ob konicah je kolona vozil od semaforja do A banke, pa še delj.

Vljudno vas prosim, da na to opozorite pristojno službo, če je pri nas ni, pa državno.

Pogrešam rumeno oz. oranžno luč na semaforju za zavijanje levo proti TUŠ-u.

V pričakovanju rešitve vas lepo pzdravim,

Vitoslava

Odgovor

Zadeva je trenutno takšna zaradi zapore Jenkove ceste. V kratkem bomo zamenjali semaforske naprave v križišču (dodali tudi rumeno luč za levo zavijanje) in tudi podaljšali zelene intervale na Tomšičevi in Cesti Simona Blatnika.

Priloge:
img3434jpg.jpg

Poslano: 12. 11. 14