Pdf

Slaba označitev stopnic pri pošti in prenizke klopi v mestu

Poslal Mojca Skralovnik, mojca.skarlovnik@gmail.com

Povzetek

Vprašanje: Stopnice v podhodu pri pošti so lepo označene, žal z zelo slabo barvo, saj bo kmalu izginila. Klopce v mestu in na pešpoti na Gorico so prenizke. Le poglejte starejše kako sedajo, vstanejo še težje. Pohvalila bi pločnik in urjene klančine pri parkirnih prostorih za Pako pred Lekarno.

Odgovor: Z barvo želimo olajšati gibanje po stopnicah predvsem slabovidnim. Ideja je bila, da označimo vsako stopnico z rumeno barvo. In smo to naredili. Vse bi bilo v redu, če bi se barva obdržala. Žal pa se je zaradi granitnih stopnic in neugodnih vremenskih razmer barva hitro začela luščiti. Sicer z barvo ni nič narobe, smo pa ob tem ugotovili, da za ta namen ni primerna. Tudi predlani se je barva luščila, vendar niti približno v takem obsegu. Lani smo imeli poizkus z odsevnimi trakovi, ki pa so se tudi odlepili, tako, da je s tem kar nekaj težav. Kakorkoli, takoj po končani zimi bomo poskusili na tržišču poiskati drugačno rešitev za označitev stopnic. Odgovor glede klopi: Ker postavljamo klopi tipa MOV je njihova višina pač takšna kot je višina betonske osnove. Če se bomo odločili za drugačen tip oziroma model klopi, bomo lahko izbirali tudi višino klopi.

Podrobnosti

Objava

Pozdravljeni! To ne bodo vprašanja, ampak moja opažanja in predlogi, ki se naj uresničijo, da bo mesto še prijaznejše starejšim. - lepo označene stopnice v podhodu pri pošti, žal z zelo slabo barvo, saj bo kmalu izginila. - klopce v mestu in na pešpoti na Gorico prenizke. Le poglejte starejše kako sedajo, vstanejo še težje. Mislim, da nekateri na njih počivajo "trikrat" (saj veste, kako gre). - pohvalila bi pločnik in urjene klančine pri parkirnih prostorih za Pako pred Lekarno.

To bi bilo nekaj pohval in en predlog.

Lepo pozdravljeni in veliko dobrih del vam želim.

Mojca

Odgovor

Z barvo želimo olajšati gibanje po stopnicah predvsem slabovidnim. Ideja je bila, da označimo vsako stopnico z rumeno barvo. In smo to naredili. Vse bi bilo v redu, če bi se barva obdržala. Žal pa se je zaradi granitnih stopnic in neugodnih vremenskih razmer barva hitro začela luščiti. Sicer z barvo ni nič narobe, smo pa ob tem ugotovili, da za ta namen ni primerna. Tudi predlani se je barva luščila, vendar niti približno v takem obsegu. Lani smo imeli poizkus z odsevnimi trakovi, ki pa so se tudi odlepili, tako, da je s tem kar nekaj težav. Kakorkoli, takoj po končani zimi bomo poskusili na tržišču poiskati drugačno rešitev za označitev stopnic.

Odgovor glede klopi: Ker postavljamo klopi tipa MOV je njihova višina pač takšna kot je višina betonske osnove. Če se bomo odločili za drugačen tip oziroma model klopi, bomo lahko izbirali tudi višino klopi.

Poslano: 05. 11. 14