Pdf

Monitor v čakalnici za gluhe in naglušne

Poslal Ne Vemo, ne@vemo.si

Povzetek

Vprašanje: V Zdravstvenem domu imajo v čakalnici laboratorija monitor za gluhe in naglušne, vendar ga ne uporabljajo.

Odgovor: Na oglasno desko v čakalnici laboratorija in na okence administracije, smo napisali obvestilo, ki se glasi: V IZOGIB NEVŠEČNOSTIM, PACIENTE KI SO NAGLUŠNI PROSIMO, NAJ TO ZAUPAJO MEDICINSKI SESTRI PRI VPISU.

Podrobnosti

Objava

V Zdravstvenem domu imajo v čakalnici laboratorija monitor za gluhe in naglušne, vendar ga ne uporabljajo, in potem gluhi ter naglušni ljudje sploh ne vedo kdaj so na vrsti in zelo napeto pričakujejo ali bodo slišali ko bodo poklicani za odvzem krvi ali ne.

Odgovor

Na oglasno desko v čakalnici laboratorija in na okence administracije, smo napisali obvestilo, ki se glasi: V IZOGIB NEVŠEČNOSTIM, PACIENTE KI SO NAGLUŠNI PROSIMO, NAJ TO ZAUPAJO MEDICINSKI SESTRI PRI VPISU. Tako sestra na administraciji na dodatni listek, ki ga vloži v srajčko poleg napotnice in ID številke, navede jasno karakteristiko tega pacienta. Zaposlena na odvzemu takšnega pacienta ne kliče, ampak stopi do njega in ga osebno pospremi na odvzem. Potrebno je le zaupanje pacientov, da medicinski sestri ob vpisu povejo, da slabo slišijo. Takrat jim lahko pomagamo. Enako obravnavamo paciente, ki so gluhi.

Poslano: 13. 10. 12