Pdf

Kolesarske steze v Velenju

Poslal Jurij Veršec, jurij_versec@t-2.net

Povzetek

Vprašanje: Kolesarske steze so večinoma kolesarjem neprijazne, s stopničkami, ostrimi klančinami, nepotrebnimi spremembami nivojev. Kako boste ukrepali? Peš cona od Pesja, ki se konča pri Intersparu ima pri prehodu od zadnjih šaleških blokov do Intersparovega parkirišča 4 stopničke, za silo gre z gorskim kolesom ali otroškim vozičkom, za invalide pa je neprehodna. Se da kaj narediti?

Odgovor: Kolesarska pot se ne konča pri Sparu ampak pri Hoferju oz. pri avtopralnici. Klančine so speljane tako, kot je potrebno. Kar se tiče prehoda od zadnjih blokov do Intersparovega parkirišča je invalidskim vozičkom res onemogočen zaradi robnikov. Glede na to, da je v neposredni bližini ob cesti urejena kolesarska steza s klančinami, predlagamo, da jo uporabite in se s tem izognete oviram.

Podrobnosti

Objava

Sem tudi kolesar. Po mestu se vozim s kolesom. Veseli me, da se ob vsaki rekonstrukciji projektirajo tudi kolesarske steze. A gledano s strani kolesarja projektanti, naročniki, izvajalci in prevzemalci teh del očitno niso dorasli svojemu poslu. Kolesarske steze so večinoma kolesarjem neprijazne, s stopničkami, ostrimi klančinami, nepotrebnimi spremembami nivojev. Ni mi jasno zakaj se lahko avtomobilist, ki ima perfektno vzmetenje, pelje po brezhibno ravni cesti, medtem ko mora kolesar voziti rodeo. V tej problematiki sem se že večkrat angažiral, a brez pravega uspeha. Saj tu ne gre samo za kolesarje, predstavljajte si rodeo z otroškim vozičkom ali invalidskim vozičkom po kolesarskih stezah. Mogoče je rešitev v tem, da se za delovno mesto, ki obvladuje to problematiko najde angažiranega človeka, ki se po mestu vozi s kolesom. Če se kdo od ogovornih ne strinja s temi pripombami bi bil zelo vesel, da to prediskutirava kar na kolesarskih stezah (na kolesih). Jaz imam vedno čas, sem upokojenec. Pa še zelo konkretno pripombo: peš cona od Pesja, ki se konča pri Intersparu ima pri prehodu od zadnjih šaleških blokov do Intersparovega parkirišča 4 stopničke, za silo gre z gorskim kolesom ali otroškim vozičkom, za invalide pa je neprehodna.

Odgovor

Kolesarska pot se ne konča pri Sparu ampak pri Hoferju oz. pri avtopralnici. Klančine so speljane tako, kot je potrebno. Kar se tiče prehoda od zadnjih blokov do Intersparovega parkirišča je invalidskim vozičkom res onemogočen zaradi robnikov. Glede na to, da je v neposredni bližini ob cesti urejena kolesarska steza s klančinami, predlagamo, da jo uporabite in se s tem izognete oviram.

Poslano: 21. 10. 14