Pdf

Urejenost grajskega hriba

Poslal Koordinacijski odbor v projektu "Velenje, starosti prijazno mesto"

Povzetek

Vprašanje: Pozdravljeni, zanima me, ali boste kaj uredili grajski hrib, ki je zaraščen in neurejen od gasilskega doma navzgor proti Gradu Velenje? Hrib bi moral biti kot park, saj se tam sprehaja veliko ljudi. Hvala za odgovor!

Odgovor: Zemljišče, na katerem je pot od gasilnega doma proti skakalnici, ni v lasti Mestne občine Velenje, zato je zanjo odgovoren lastnik. Sanitarno sečnjo in košnjo 1x letno odreja kmetijska inšpekcija. Mestna občina Velenje bo lastnika pozvala, naj poskrbi, da je zemljišče vzdrževano in urejeno tako, da bistveno ne odstopa od urejenosti sosednjih zemljišč.

Podrobnosti

Objava

Pozdravljeni, zanima me, ali boste kaj uredili grajski hrib, ki je zaraščen in neurejen od gasilskega doma navzgor proti Gradu Velenje? Hrib bi moral biti kot park, saj se tam sprehaja veliko ljudi.

Hvala za odgovor!

Odgovor

Zemljišče, na katerem je pot od gasilnega doma proti skakalnici, ni v lasti Mestne občine Velenje, zato je zanjo odgovoren lastnik. Sanitarno sečnjo in košnjo 1x letno odreja kmetijska inšpekcija.

Mestna občina Velenje bo lastnika pozvala, naj poskrbi, da je zemljišče vzdrževano in urejeno tako, da bistveno ne odstopa od urejenosti sosednjih zemljišč.

Poslano: 21. 10. 14