Pdf

Peš pot in pročelje novega bloka na Gorici

Poslal borut jenko, borut.jenko@technosoft.si

Povzetek

Vprašanje: Peš pot od OŠ Gorica mimo novega bloka še ni dokončana, čeprav je minilo že že mesec dni od ponovne prestavitve šolske ograje. Tudi videz te poti, ki je na vsaki strani omejena z visoko železno na eni, na drugi pa s še višjo betonsko in enolično, okrog 90m dolgo, visoko leseno ograjo, ni v čast in ponos arhitektu ali urbanistu, ki si jo je zamislil. Ta prehod med šolo in novim blokom me spominja na ograje in barake taborišč iz 2. svetovne vojne. Tudi rešitev pritličnega dela pročelja novega bloka ob glavni cesti na Gorico, po moji presoji in presoji nekaterih someščanov, ni posrečena, ampak odbijajoča.

Odgovor: Izvedba zunanjih del oziroma zunanje ureditve še ni dokončana. Atrij in pešpoti ter ograja so izvedeni v skladu s potrjeno Projektno dokumentacijo in pravnomočnim gradbenim dovoljenjem. Ograja ščiti bodoče najemnike pred pogledi mimoidočih.

Podrobnosti

Objava
  1. Peš pot od OŠ Gorica mimo novega bloka še ni dokončana, čeprav je minilo že mesec dni od ponovne prestavitve šolske ograje

  2. Videz te poti, ki je na vsaki strani omejena z visoko železno na eni, na drugi pa s še višjo betonsko in enolično, okrog 90m dolgo, visoko leseno ograjo, ni v čast in ponos arhitektu ali urbanistu, ki si jo je zamislil. Ta prehod med šolo in novim blokom me spominja na ograje in barake taborišč iz 2. svetovne vojne.

  3. Tudi rešitev pritličnega dela pročelja novega bloka ob glavni cesti na Gorico, po moji presoji in presoji nekaterih someščanov, je odbijajoča in ni posrečena.

Odgovor

Izvedba zunanjih del oziroma zunanje ureditve še ni dokončana. Atrij in pešpoti ter ograja so izvedeni v skladu s potrjeno Projektno dokumentacijo in pravnomočnim gradbenim dovoljenjem. Ograja ščiti bodoče najemnike pred pogledi mimoidočih.

Poslano: 14. 2. 14