Pdf

Starejši in nasilje: kam po pomoč?

Poslal Nepoznan Nepoznan

Povzetek

Vprašanje: Starejši večkrat doživljamo verbalno in telesno nasilje v okolici, nekateri tudi doma. Kdo in kako nam lahko pomaga?

Odgovor: Pomoč nudita Center za socialno delo s strokovnim svetovanjem, pomoč in pri urejanju odnosov med družinskimi člani. V 1. nadstropju MOV najdete društvo BELI OBROČ, ki nudi pomoč žrtvam nasilja. Lahko se oglasite osebno ali pokličete. Po mestu so tudi nalepke z oznako VARNE TOČKE, kamor se lahko obrnete na zaposlene, če vi ali vaši otroci, vnuki doživljate nasilje.

Podrobnosti

Objava

Starejši večkrat doživljamo verbalno in telesno nasilje v okolici, nekateri tudi doma. Kdo in kako nam lahko pomaga?

Odgovor

Center za socialno delo Velenje vam ponuja OSEBNO SOCIALNO POMOČ za socialne stiske in POMOČ DRUŽINI ZA DOM, ki obsega strokovno svetovanje in pomoč pri urejanju odnosov med družinskimi člani. Kontaktna oseba na katero se lahko obrnete v primeru doživljanja nasilja je Irena Vučina na številki: 898-45-42.

V Mestni občini Velenje ima v 1. nadstropju prostor enota Belega obroča Slovenije-društvo,ki nudi pomoč žrtvam nasilja. Nudijo vam PSIHOSOCIALNO POMOČ ter PODPORO PRI PREMAGOVANJU STISKE. Za pogovor,svetovanje in pomoč se lahko naročite po telefonu: 8961-603 ali 040/333-170. Lahko se oglasite tudi osebno v ponedeljkih, četrtkih in petkih med 11.00-13.00 ter torkih in sredah med 13.00-15.00.

Po mestu so tudi Varne točke, kjer se lahko obrnete na zaposlene, če doživljate nasilje. Prepoznate jih po modrih trikotnih nalepkah na vidnih mestih z napisom UNICEFOVA VARNA TOČKA.

Poslano: 03. 2. 14