Pdf

Ureditev pločnikov ob cesti v Bevče in na Goriški cesti

Poslal Neznan Neznan

Povzetek

Vprašanje: Gradnja pločnika ob cesti v Bevče. Vozila na Goriški cesti parkirajo na pločniku za pešče in predstavljajo oviro.

Odgovor: Na celotnem območju Velenja skušamo urediti pločnike tam, kjer je možno, oz. tam, kjer so ljudje pripravljeni odstopiti zemljo. Med drugim bomo v letošnjem letu naročili projektno dokumentacijo za izgradnjo pločnika med Sončno potjo na Gorici proti Bevčam. Glede pločnikov na Gorici ob Goriški cesti: ko bo zaključena gradnja poslovno stanovanjskega objekta na Gorici, ki bo vključeval garažno hišo, bomo vse pločnike, kjer je trenutno dovoljeno parkiranje, ponovno namenili za uporabo izključno pešcev.

Podrobnosti

Objava

Kdaj boste uredili pločnik ob cestu v Bevče? Pešci smo v vse večji nevarnosti zaradi vse več hitrih voznikov. Še eno težavo imamo s pločniki ob Goriški cesti, ki so postali parkirišča. Tako pešci in šolarji prehodijo del poti po cesti. Kako boste tu ukrepali?

Odgovor

Na celotnem območju Velenja skušamo urediti pločnike tam kjer je možno, oz. tam kjer so ljudje pripravljeni odstopiti zemljo. Med drugim bomo v letošnjem letu naročili tudi projektno dokumentacijo za izgradnjo pločnika med Sončno potjo na Gorici proti Bevčam. Glede pločnikov na Gorici ob Goriški cesti – ko bo zaključena gradnja poslovno stanovanjskega objekta na Gorici, ki bo vključeval garažno hišo, bomo vse pločnike, kjer je trenutno dovoljeno parkiranje, ponovno namenili za uporabo izključno pešcev.

Poslano: 03. 2. 14