Pdf

Podhod na rondoju pri Vili Bianca

Poslal Jože Melanšek, joze.melansek@gmail.com

Povzetek

Vprašanje: Gre za PODHOD na rondoju pri Vila Bianca. Pri prehodu, v podhodu, se mi je dogodilo in srečno končalo: po klančini - klancu navzdol > od vile Bianca, sta se zelo hitro pripeljala s kolesom: mlajši oče in zelo mlad (po moje predšolski) sin! Šel sem (na srečo) po sredini podhoda, ko je oče komaj zvozil zavoj v levo. Ko me je zagledal, je zavpil "PAZI".

Odgovor: Pozdravljeni! Kot ste že seznanjeni, smo zadevo predali Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje.

Podrobnosti

Objava

Gre za PODHOD na rondoju pri Vila Bianca. Pri prehodu, v podhodu, se mi je dogodilo in srečno končalo: po klančini - klancu navzdol > od vile Bianca, sta se zelo hitro pripeljala s kolesom: mlajši oče in zelo mlad (po moje predšolski) sin! Šel sem (na srečo) po sredini podhoda, ko je oče komaj zvozil zavoj v levo. Ko me je zagledal, je zavpil "PAZI". Najprej sem pomislil, da velja meni, je pa veljalo njegovemu sinu, ki se je le s težavo ujel v levi zavoj! POSTAVLJAM VPRAŠANJE: Ali je klančina namenjena, poleg za invalide in mamice z vozički i.pd. tudi vožnji s kolesi! Moje menje je, da ta prehod uporabljajo, poleg starejših ljudi in otrok, tudi invalidi, mamice z malimi otroki ... Zato je potrebno razmisliti, kakšna je rešitev za kolesarje (ali je vožnja sploh dovoljena za kolesarje, ali gredo skozi podhod peš, ob kolesu ...). Ali dati prepoved vožnje s kolesi, ali namestiti ustreze "prometni" znak! Prosim za ustrezno rešitev in obvestilo o uresničitvi rešitve! Lp. Jože

Odgovor

Pozdravljeni!

Kot ste že seznanjeni, smo zadevo predali Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje.

Poslano: 24. 9. 13