Pdf

Skrajšanje rampe pod pomožnim stadionom

Poslal Borut Jenko, borut.jenko@technosoft.si

Povzetek

Vprašanje: Pod pomožnim stadionom je nameščena, skoraj stalno zaprta in zaklenjena rampa, ki preprečuje prehod avtomobilom, pešcem in kolesarjem. Predlagam, da se skrajša rampo za 1 - 2 m ali pa urediti prehod okrog nje.

Odgovor: Na omenjeni lokaciji gre za zapornico, ki je stalno zaprta; odpira se samo, kadar se rabi prehod do pomožnega objekta na stadionu. Ob zapornici je bila narejena potka iz travnih plošč, ki pa je preozka, kot je razvidno tudi iz fotografije. Potko bodo v družbi PV Invest obnovili, jo s tlakovci naredili nekoliko širšo in namestili rampico - klančino, tako da bo lažji prehod za kolesa. Poleg navedenega pri uporabnikih preverjajo tudi možnost skrajšanja zapornice.

Podrobnosti

Objava

Pod pomožnim stadionom je nameščena, skoraj stalno zaprta in zaklenjena rampa, ki preprečuje prehod avtomobilom, pešcem in kolesarjem. Na ta način je prekinjena glavna sprehajalna steza okrog jezera, saj je ob ribiški koči med mizami težko voziti s kolesi, teči, pa tudi pešačiti v tempu. Primerno bi bilo - skrajšati rampo za 1 - 2 m ali pa urediti prehod okrog nje - na stotine ljudi dnevno hodi okrog rampe po travi in zemlji oz. blatu.

Odgovor

Na omenjeni lokaciji gre za zapornico, ki je stalno zaprta; odpira se samo, kadar se rabi prehod do pomožnega objekta na stadionu. Ob zapornici je bila narejena potka iz travnih plošč, ki pa je preozka, kot je razvidno tudi iz fotografije. Potko bodo v družbi PV Invest obnovili, jo s tlakovci naredili nekoliko širšo in namestili rampico - klančino, tako da bo lažji prehod za kolesa. Poleg navedenega pri uporabnikih preverjajo tudi možnost skrajšanja zapornice.

Poslano: 03. 6. 13